mandag 10. mars 2014

Videogamesblogger

I dag var oppdraget å bruke internettets mektige kraft til å finne blogger om et tema du likte. Dette hadde vi 30 minutter på oss til å gjøre. Jeg valgte Videogamesblogger.com. Men siden jeg ikke hadde tid til hele bloggen (for det var en stor blogg) spesialiserte jeg meg på anmeldelser. I tillegg til dette inneholdt bloggen nyheter om spill, gjennomganger og juksekoder, og selvfølgelig mye mer enn det.

Bloggen er skrevet av flere mennesker, og siden mennesker er forskjellige, blir innleggene det også. De er like i noen aspekter, og forskjellige i andre. I anmeldelser listen finner du anmeldelsene de har skrevet om spill. Klikker du på en spilltittel, vil det føre deg til anmeldelsen. Der skriver de om forskjellige deler av spillene, som for eksempel hva du kan gjøre i spillet, om forventninger satt til spillet før det kom opp, om tidligere spill i serien eller spill som selskapet har produsert tidligere, historien og generell informasjon, som systemer det kan spilles på, utslippsdato, hvor mange spillere som kan spille samtidig og sjanger. I tillegg til dette viser de bilder og klipp fra spillene. Til slutt oppsummerer de spillet i grafikk, lyd, hvordan det spilles og lignende, og gir den en rangering på en skala fra en til ti.

Bloggen er bra skrevet og holder seg alltid til saken. De vandrer aldri ut på bærtur, for å si det sånn. Anmeldelsene holder seg saklig hele tiden ned til slutten, hvor de gir en subjektiv tilbakemelding om hvordan de syntes spillet var, og hvordan de tror andre kommer til å synes. Anmeldelsene varierer i lengde, noe som gjør at du ikke helt vet hvordan det vil bli, om det tar lang tid å lese for å få med deg alt eller ikke. Men rangeringen på slutten er alltid lik, så den er grei å bruke både når du har god- og dårlig tid til å finne ut om du vil kjøpe spillet eller ikke. Alt i alt vil jeg gi det en 9/10.


Her er et sjeldent eksemplar av en gammel klassikker: Banjo Tooie til Nintendo 64. Jeg valgte å redigere det slik at det så ut som det ble tatt for lenge siden, selv om farge-tv eksisterte når dette ble lagd.
Her er det uredigerte bildet av Banjo Tooie

Bildene er tatt fra forskjellige spill fra denne listen. Bildene kommer fra spillene (fra øverst venstre til høyre): Halo 3, Metroid prime 3: Corruption, Starfox 64 3d, Super Mario 3D land, Uncharted: Drake's fortune og Portal 2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar