fredag 3. oktober 2014

Sex og samlivsdag

Advarsel: Det følgende innlegget inneholder mange begreper som samfunnet mener ikke er egnet for små barn. Hvis du blir fornærmet eller ikke liker å lese om slike ting, se vekk nå. Du har blitt advart!


Tirsdag den 30.setpember var dagen viet til å undervise ungdommen om seksualitet og samliv. Alle klassene ble splittet opp i seks grupper (ja, dette er en tilfeldighet og har ingenting med at dagen handler sex å gjøre), og sent til seks forskjellige fag (igjen, en tilfeldighet). De var de følgende: seksualitet, LLH, Amathea, skolelegen, mine grenser og prevensjon. Jeg skal i dette innlegget fortelle litt om hva de forskjellige gikk ut på, i den rekkefølgen vår gruppe opplevde dem.

1. Amathea: Amathea er en organisasjon som hjelper mennesker, spesielt ungdommer, i situasjonen at de har blitt uventede gravide. Målet deres den timen var å vise oss at hvis vi blir gravide (eller blir far), finnes det flere alternativer for hvordan en kan håndtere dette. De ville også vise oss de forskjellige konsekvensene av disse valgene. De viste en film (bare skuespill, slapp av) om noen som ble uventede foreldre i en alder av 15 år.

2. LLH: LLH står for Landsforbund for Lesbiske og Homofile. Her lærte vi om de andre seksualitetene enn heteroseksualitet, nemlig homofili, lesbiske, biseksualitet og transseksualitet. Målet her var å vise at man må akseptere mennesker på tross av seksualiteter. Vi lærte også at du ikke kan avkrefte en seksualitet før du var helt sikker.

3. Seksualitet: Før denne timen begynte sa jeg til vennene mine: "nå er det slutt på teori og begrunnelse. Nå skal vi lære fakta". Men ikke engang jeg forutså denne timen. Her lærte vi ALLT om seksualitet. Alt fra tiltrekning, til onanering. Det kom så mye informasjon om ting som ellers hadde vært private, at det utløste en panikkreaksjon i form av latter hos de fleste. Det var definitivt den morsomste timen den dagen.

4.  Prevensjon: Her lærte vi om forskjellige prevensjonsmidler, både for gutter og jenter. Eksempler er kondomer, p-piller, p-plaster, p-staver, p-støvler, p-strutser osv, osv. Vi lærte også hvordan å påføre en kondom. I tillegg lærte vi om glidemiddel, og fikk lov til å kjenne på dette. Dessverre var denne timen i vårt klasserom. Jeg tror pultene våre fremdeles er glattere enn vanlig...

5. Mine grenser: Her lærte vi om, tro det eller ei, våre grenser. Vi lærte også å respektere andres grenser. De sa ingenting om landegrenser. Målet her var å vise oss at vi selv bestemte om vi var klar til å ha sex, og at vim åtte respektere dette. I tillegg viste de oss hva som skjedde hvis vi krenket disse grensene.

6. Skolelegen: Her lærte vi om kjønnssykdommer. Her viste de oss litt for mange ekle bilder. Det var ingen form for sensur. Det gikk for det meste i de vanligste som klamydia og de farligste sykdommene som AIDS. Jeg vet ikke om dette var det egentlig målet, men de lyktes i hvert fall i å traumatisere samtlige. Hovedmålet var: bruk kondom.
Her ser vi "utstyrsposene" vi fikk etter sex og samlivsdagen. Som du kanskje ser, fikk jentene litt mer enn oss gutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar