mandag 10. februar 2014

Hei verden!

Onsdag og torsdag forrige uke gjorde skolen vår solidaritetsarbeid for Hei Verden. Vært trinn på skolen gjorde noe forskjellig. 8. Trinn hadde en messe her på skolen hvor de solgte ting de hadde lagd, mat og lignende. Vi på 9. trinn fikk fri på torsdagen til å jobbe hjemme eller i en butikk for en minstepris på 300 kr. Det jeg gjorde, og mange andre, var å jobbe hjemme å gjøre husarbeid og lage mat og lignende. I tillegg skulle kirken samle inn penger til Brazil og Thailand med å bære bøsse samme dag via konfirmasjonsmøtene, så hele dagen ble veldedighetsarbeid for mange av oss, selv om det ikke var til samme sak. 10. trinn samlet penger via bøssearbeid på onsdag, noe som gjorde kirkens jobb bitte litte granne vanskeligere. Alle pengene som Hei Verden fikk inn fra vår skole gikk til veldedighetsarbeid i Laos. Men Laos er ikke det eneste landet Hei Verden hjelper.

Hei Verden er en skolerettet organisasjon som jobber hardt for å samle penger til fattige land. De er politisk uavhengige og tar grunnlag i FNs barne- og menneskerettighetskonvensjoner, og deres mål er skole for ALLE barn i ALLE land. Hei Verdens arbeid drives hovedsakelig av midler innsamlet på grunnskoler (og tydeligvis også ungdomsskoler) via metoder som de nevnt ovenfor. Hei Verden jobber for øyeblikket med Zambia, Laos og Peru, men har siden det ble stiftet i 1973 startet hjelpeorganisasjoner i 23 land.

Kari Vestbø er daglig leder i Hei Verden, og har vært det siden 2008. Hun spesialiserer seg i utdanning i sør, og har erfaring fra Redd Barna og utenlands arbeid i Tanzania. Ivar Munthe er hovedansvarlig for gjennomføring av samarbeidsprosjekter i utlandet. Han er utdannet adjunkt i ungdomsskolen og har arbeidet som landsdirektør i Laos for kirkens nødhjelp og 3 år som nestleder for KN i Afghanistan/Pakistan. Christine Midbøe har hovedkontakten med skolene. Hun har mastergrad i strategisk markedsføringsledelse og erfaring med kommunikasjonsarbeid med Transparency International Bangladesh. Dette er bare 3 av personene som jobber for å gjøre hver
 dag litt bedre.

Årets innsamling er ikke ferdig enda, så vi har ingen statistikk om den ennå. Men i 2012 samlet Hei Verden til sammen 4,3 millioner kr! Det er VELDIG mange penger. Så la oss prøve å slå det i år og samle inn enda mer penger. Det er mulig å donere gaver til Hei Verden, og Tv-Aksjonen er planlagt i oktober, så da er det viktig å følge med.

http://www.heiverden.no/newsread/readimage.aspx?asset=DAM:2063
Her er et bilde av en bøsse som 10.trinn brukte på onsdag (og en medelev som snek seg med på bildet)

Kilder: http://www.heiverden.no/newsread/dokument.aspx?nodeid=5233
http://www.heiverden.no/newsread/dokument.aspx?nodeid=5223
http://www.heiverden.no/newsread/dokument.aspx?nodeid=5238

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar