onsdag 19. september 2012

Ringenes Herre Atter En Konge

På skoleblioteket finnes det mange filmer og bøker, men jeg skall skrive om filmen Ringenes Herre Atter En Konge. Regissøren er Peter Jackson. Dette er den tredje filmen i serien.
 Aragorn, Legolas og Gimli er fortsatt i Helmsdjupet. Det holdes en fest for alle som døde for å beskytte denne festningen. Men krigen har så vidt begynt. Og Frodo må fortsatt ødelegge ringen, men veiviseren hans, Gollum, leder han i en felle. Hvis du ikke forstår noe fra handlingsreferatet må du se de 2 første filmene først.
 Handlingen utspiller seg i enn verden annerledes enn vår, nemlig Midgard. Teknologien er som i middelalderen, altså sverd og hestekjerrer og slikt.
Hovedpersonene er Aragorn (Viggo Mortensen) som smatidig som å redde midgard, må ta sin rettmesigge plass som konge av Gondor, alven Legolas (Orlando Bloom), dvergen Gimli (John Rhys-Davies) trollmannen Gandalf (Ian McKellen), den sleipe og forederiske Gollum (Andy Serkis) og hobittene Munti (Dominic Monaghan) og Pippin (Billy Boyd). Det er to andre hobitter med i filmen, nemlig Sam(Sean Astin) og Frodo(Elijah Wood), men de har et mye viktigere oppdrag. De skall ødelegge ringen (og da mener jeg ikke en giftering) og redde Midgard!
De bruker veldig bra kameravinkler til de forskjellige scenene. Redigeringen er bra, men det kan bli litt lange pauser mellom noe interesant. Lys, farger og lyd er bra i denne filmen, og får frem mange gode stemninger. Det er en veldig spennende film, men det kan (som sagt) bli litt lange pauser mellom interesange henneldeser, men til gjenngjeld varer action scenene lenge.
Denne filmen er en klar action og fantasy film.
Dette er egentlig den beste ringenes herre filmen (eller det er i hvert fall min mening), men den har likhets trekk med de første. Den ligner mest på film nr.2. Det er forfi den andre filmen (to tårn) også har lange pauser mellom det spennende, kansje til og med lengre en film nr. 3,
Jeg synes det er en det er en veldig bra film, mye action og handling, men litt lange pauser (som nevnt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar